مهدی صادقی نیارکی، امروز در نشست هماندیشی با تولیدکنندگان لوازم خانگی و بررسی اهداف و برنامههای این صنعت، اظهار داشت: نسبت صادرات به واردات لوازم خانگی در سال آینده باید به 50 درصد برسد، در حال حاضر این رقم حدود 1.6 برابر است، یعنی 200 میلیون دلار واردات در مقابل 160 میلیون دلار صادرات لوازم خانگی انجام میشود که باید این رقم تا سال آینده به 50 درصد برسد، برای این منظور باید بتوانیم سال آینده 800 میلیون دلار صادرات لوازم خانگی داشته باشیم.
وی اظهار داشت: لازمه صادرات بیشتر افزایش کیفیت و عمر ساخت داخل و همچنین تامین اجزاء و قطعات لوازم خانگی است تا نسبت تولید داخل بیشتر شود.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت برای توسعه صادرات نیاز به بازاریابی، طراحی پلتفرم مشترک و طراحیهای جدید در کیفیت و شکل لوازم خانگی است و بحث اصلی ارزبری و رقابتپذیری است.
صادقی نیارکی این را هم گفت که تا سال 1404 باید نسبت به صادرات به واردات لوازم خانگی از آنچه که الان وجود دارد برعکس شود یعنی نسبت صادرات دو برابر واردات لوازم خانگی شود.
در ادامه این نشست، دبیر انجمن صنایع صوت و تصویر گفت: در حال حاضر وضعیت تولید تلویزیون در کشور مناسب شده است، در حالی که سال 97 تولید داخلی بسیار ناچیز بود و الان باید روی کاهش قیمت و افزایش کیفیت تلاش کنیم.
شریفی اضافه کرد: در حال حاضر ظرفیت نصب شده تولید تلویزیون در کشور 3.5 میلیون دستگاه است در حالی که امسال حداکثر 1.3 میلیون تلویزیون تولید میکنیم، یعنی خط تولید با 50 درصد ظرفیت خالی کار میکند که این امر موجب افزایش هزینه سربار و افزایش دستمزد کارگران میشود، بنابراین اول باید تکمیل ظرفیت انجام شود و بعد باید به فکر صادرات باشیم.
دبیر انجمن صنایع صوت و تصویر با بیان اینکه 45 درصد تلویزیونهای مصرفی به صورت قاچاق وارد کشور میشود، گفت: بحثهایی که گفته میشود لوازم خانگی خارجی وارد نشود، روی کاغذ است، در حالی که قاچاق لوازم خانگی، ما تولیدکنندگان را خفه میکند، آنها با ارز ارزان وارد میکنند در حالی که تولیدکنندگان ارز نیمایی دریافت میکنند.
هاشمی افزود: وقتی قاچاقچیان کالاهای با ارز 4200 تومانی مانند سوخت، آرد و دارو را از کشور خارج میکنند، با پول آن لوازم خانگی به داخل کشور قاچاق میکنند و ما نمیتوانیم با آنها رقابت کنیم، ما با وزارت صنعت مشکلی نداریم، مشکل ما بیرون از وزارتخانه است، باید با تکمیل ظرفیت تولید قیمت تمامشده را کاهش دهیم، بروکراسی اداری در کشور زیاد است.
وی اظهار داشت: حاکمیت 5 نوع مالیات از بخش رسمی تولید میگیرد و مطالبه ما این است که سازمان مالیاتی سراغ 50 درصد بخش غیررسمی برود و از آنها مالیات بگیرد،بیمه تامین اجتماعی جریمههای غیرواقعی برای تولیدکننده تحمیل میکند، مشکلات نظام بانکی سر جایش بماند و همه اینها بر قیمت تمام شده تولید اثر میگذارد و با وجود رایزنهای بازرگانی تا زمانی که مسائل تولید حل نشده است، نمیتوانیم بازار کشورهای دیگر را به دست بیاوریم.