عبدالامیر یاقوتی افزود: در فصل گرم سیستمهای سرمایشی مهمترین وسیله برقی محسوب میشود که مصرف آنها حدود ٤٠ درصد است.
یاقوتی ادامه داد: متوسط مصرف کولر آبی ١٠٠ کیلووات ساعت است، اما در صورتی که کولرگازی استفاده شود، میانگین مصرف به ٧٠٠ کیلووات می رسد که به معنی افزایش شدید مصرف بوده و در نتیجه مبلغ قبض برق افزایش شدیدی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در مناطق عادی مانند تهران ٧٥ درصد مشترکان زیر الگو یعنی پایین تر از ٣٠٠ کیلووات برق مصرف میکنند، گفت: در حدود ١٥ درصد از مشترکان بین الگو تا ١.٥ برابر الگو برق مصرف میکنند اما دو پله بعدی بین ١.٥ تا ٢.٥ برابر بیش از الگو که ٨ درصد مشترکان را در بر میگیرد و پله دوم بیش از ٢.٥ برابر الگو مصرف میکنند که ٢ درصد مشترکان را شامل میشود.
یاقوتی در ادامه به کولرهای آبی نسل جدید نیز اشاره کرد و افزود: این کولرها با بهره گیری از فناوریهای جدید و مجهز شدن به الکتروموتورهای BLDC یا مغناطیس دائم موجب کاهش ٤٠ تا ٥٠ درصدی مصرف برق شدهاند
مدیرکل امور انرژی و مشتریان صنعت برق در عین حال با بیان این که فرصت برای مصرف بهینه برق وجود دارد، خاطرنشان کرد: در حدود ٣٧ درصد مصرف برق کشور در سال به بخش مولد و صنعت اختصاص پیدا میکند و بخش کشاورزی هم در حدود ١٧ درصد که مجموعا مصرف برق کشور در بخش تولیدی به ٥٤ درصد میرسد.
وی اضافه کرد: با این حال در دوره گرم سال مصارف در بخشهای مختلف افزایش مییابد و برای اینکه بتوانیم چرخ صنعت را همواره در حرکت نگه داریم لازم است تا مصارف در بخشهای مختلف با اجرای راهکارهای بهینه سازی، مدیریت شود.
یاقوتی گفت: در خصوص ادارات یکی از برنامهها براساس مصوبه هیئت دولت کاهش مصرف برق در ساعات کاری به میزان ٣٠ درصد و بعد از پایان ساعات کار ادارات تا ٦٠ درصد است.
به گفته وی مصارف ادارات به طور مستمر رصد و پایش می شود که با اداراتی که رعایت نکنند برخورد خواهد شد.